Inne

Dlaczego warto wybrać na wesele bar mobilny?

wesele jest okazją do hucznej zabawy, wypróbowania ciekawych pokarmów, napoi i poznania nowych osób. Obecnie standardem jest urządzanie wesela w miejscu, gdzie można liczyć na bieżące dostawy jedzenia i picia. Istnieje sporo możliwości zapewnienia gościom dostępu do potrzebnych im produktów, między innymi bar mobilny.

Nowość czy standard?

Nie trzeba nikogo przekonywać o wygodzie powodowanej przez zastosowanie takiego rozwiązania. Bar mobilny na wesele ułatwia zorganizowanie imprezy w dowolnym miejscu z założeniem, że może być to równie dobrze budynek czy plener. Obecnie bardzo modne są śluby plenerowe i towarzyszące im imprezy weselne gdzieś w ciekawym otoczeniu. Na taką okoliczność pasuje bar, który będzie mógł przejechać z miejsca na miejsce, zapewniając gościom dostęp do picia i jedzenia dokładnie tam, gdzie akurat będą. Mobilne zaplecze wymaga odpowiedniego zaopatrzenia, ale sprawdza się w różnych sytuacjach. Nie jest to rozwiązanie, które nie wymaga obecności pracowników, ale może znacznie ułatwić organizację cateringu weselnego. Może okazać się też tańsze – firmy cateringowe dużo liczą sobie za dostarczanie dań gorących na krótsze i dłuższe dystanse. Więcej na https://culaccino.pl/wesela/.

Kiedy warto zainwestować w bar mobilny?

Bar mobilny na wesele jest rozwiązaniem odpowiednim przede wszystkim podczas imprez plenerowych, kiedy większość gości będzie z niego korzystać po wyczerpaniu zasobów ze stołu itd. Kluczową sprawą staje się wtedy zaopatrzenie baru. Nowoczesne rozwiązania techniczne pozwalają zadbać o szeroki wybór napojów i przekąsek niezależnie od temperatury – otoczenia i serwowania. Wśród napojów obecne są alkohole dostosowane do różnych gustów oraz gotowe dania, które można zjeść bezpośrednio przy barze. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać możliwości takiego baru w przypadku wesela organizowanego przy budynku, ale na zewnątrz lub po prostu jako dodatek. Może okazać się to dość wygodne wszędzie tam, gdzie jest sporo gości i sporo miejsca, a typowe użytkowanie kuchni okazuje się męczące lub nieopłacalne.